WAT VOORAF GING

Bezielster en initiatiefneemster van de initiële privéschool PISTACHE is Veronique van Merris. Dat precies zij de allereerste tweetalige kleuterschool in 2011 van België zou oprichten, stond in de sterren geschreven. Veronique werd tweetalig opgevoed en ontving een artistieke tweetalige vorming. In haar vrije tijd volgde ze klassiek ballet, moderne dans, notenleer, alsook tekenlessen in de academie. Ze volgde tevens enkele jaren pianoles.  Tijdens het weekend was ze actief in de Franstalige Scouts van Brussel. Later afgewisseld met de Nederlandstalige Chiro. Veronique koos in de humaniora voor een economische opleiding, gevolgd door een jaar verpleegkunde aan de Provinciale Verpleegschool in Gent.

In tussentijd groeide haar interesse en haar passie voor opvoedkunde waardoor ze besloot een opleiding als kleuterjuf te volgen. Ze behaalde in 1983 haar diploma aan het H. Hartinstituut te Heverlee.

Haar doorgedreven bezorgdheid omtrent de opvoeding van de kinderen was haar motivatie voor het behalen van 3 bijkomende brevetten van :

  • Hulpverlener
  • Mentor voor beginnende leraren
  • Preventieadviseur – niveau 3

De voorbije jaren is haar uitgebreide opvoedingservaring met kinderen gestaag gegroeid. Op heden kan ze er prat op gaan gedurende haar 30 jarige carrière les te hebben gegeven in 3 totaal verschillende scholen met een onvergelijkbaar opvoedingstraject; een Joodse school, een Montessorischool en een Gesubsidieerde Vrije School, allen in Antwerpen.

Veronique is getrouwd met Architect Filip Declercq en heeft 4 kinderen: David, Charlotte, Sarah en Zoë.

Naast haar uitgebreide interesse voor kunst in het algemeen en de liefde voor kinderen, houdt zij heel veel van cultuur en natuur.

Een veelzijdige vrouw met ervaring en een oprechte passie voor de hoogwaardige opvoeding van kinderen.

In betere handen kan ook uw kind niet zijn.